Проект «Інститут у музеї»

Спільний проект Педагогічного музею України та кафедри методики суспільно-гуманітарної освіти та виховання ІППО КУ імені Бориса Грінченка «Інститут у музеї» стартував у жовтні 2014 року.
У межах проекту доцент кафедри Оксана Матвійчук проводить зі слухачами курсів підвищення кваліфікації заняття на тему «Методи, форми та засоби виховання». Заняття розпочинаються оглядом стаціонарної експозиції «Розвиток освіти та педагогічної думки в Україні від найдавніших часів до 1945 р.», який проводить науковий співробітник Кіра Степанович.
Тільки протягом жовтня 2014 – березня 2015 року було проведено понад 30 таких занять. Продовжувалась робота і в 2015 році. На заняттях побували шкільні бібліотекарі, майстри ПТНЗ, вчителі фізики, хімії, математики, вихователі ГПД, керівники гуртків, учителі образотворчого мистецтва, вчителі фізкультури ЗНЗ столиці. Триває цей проект і сьогодні.
Варто зазначити, що екскурсія стаціонарною експозицією музею має інтерактивний характер: слухачі беруть у ній активну участь, відповідаючи на запитання та виконуючи низку цікавих завдань. Екскурсанти мають можливість ознайомитись із підручниками, журналами, методичними працями, які є складовими наукового об’єкту «Колекція стародруків Педагогічного музею України (рукописи, стародруки та рідкісні видання 1477-1923 рр.)», що становить національне надбання. Видання добираються відповідно до спеціальності екскурсантів.
Слухачі курсів підвищення кваліфікації долучаються до різних заходів музею, зокрема до відкриття виставок. Більш детально з даним проектом можна ознайомитись на сайті Педагогічного музею «Проект «Інститут у музеї».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*