Дискусійний майданчик вчителів фізики

У Київській інженерній гімназії проведено конференцію «Фізична освіта в умовах воєнного стану: виклики та шляхи розвитку». Програма заходу була спрямована на обговорення важливих аспектів фізичної освіти в умовах воєнного стану. Організатори звернули особливу увагу на те, як забезпечити якісну освіту в умовах воєнних турбулентностей та які шляхи розвитку можуть бути вибрані в цьому контексті.

Спікерами заходу стали вчителі-новатори міста Києва, серед них: Ігор Чернецький, завідувач відділу створення навчально-тематичних систем знань Національного центру наукової діяльності Малої академії наук України (НЦ МАНУ), кандидат педагогічних наук, заслужений працівник освіти України; Андрій Березовський, учитель Києво-Печерського ліцею № 171 «Лідер», учитель-методист; Наталія Поліхун, завідувачка відділу підтримки обдарованості Інституту обдарованої дитини Національної академії педагогічних наук України (НАПН України), кандидатка педагогічних наук, старша наукова співробітниця; Вадим Гавронський, старший викладач кафедри природничо-математичної освіти і технологій Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.

Учасники обговорили такі питання:
• Як забезпечити якісну фізичну освіту учнів в умовах воєнного стану?
• Які можливості та ресурси є для педагогів у розв’язанні цього важливого завдання?
• Як адаптувати навчальний процес до викликів, пов’язаних із воєнним станом?
• Як залучити обдарованих дітей до поглибленого вивчення фізики в таких умовах?

Конференція надала педагогам можливість обміну досвідом та ідеями щодо покращення фізичної освіти в умовах невпевненості та воєнного стану. За результатами роботи конференції 120 вчителів отримали сертифікати за участь у заході.

А. Березовський. Фізична освіта в умовах воєнного стану: виклики та шляхи розвитку: презентація
Н. Поліхун. Ресурсна підтримка дослідницької діяльності обдарованих учнів (для вчителів фізики): презентація
А. Березовський. Від підвищення мотивації до навчання – до розвитку юних талантів через розкриття дивовижного світу фізики та участі в інтелектуальних змаганнях: презентація
Відкрита природнича демонстрація: презентація
Фото

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*