Інформація про заходи, проведені Інститутом післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка з нагоди відзначення Дня української писемності та мови

З нагоди відзначення Дня української писемності та мови кафедра мовно-літературної освіти Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка підготувала, організувала та провела такі заходи:

26-27 жовтня 2023 року відбувся Мовний марафон, до участі в якому було запрошено учнів 9–11 класів закладів загальної середньої освіти.

Свої знання української мови учні мали змогу перевірити й удосконалити – для цього потрібно було виконати 30 поданих у гугл-формі тестових завдань. Перемогу виборювали учні з усіх регіонів України: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Одеської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Харківської, Херсонської, Чернівецької, Черкаської, Чернігівської областей.

До виконання різнорівневих тестових завдань, які стосувалися лексикології, фонетики, граматики, правопису, пунктуації та культури мовлення, долучилися 4251 учасник. Виконали правильно усі тестові завдання – 97 осіб.

Результати тестування подано в таблиці.

У процесі аналізу результатів тестових завдань було виокремлено середній рівень – 17,64/30, середній бал – 18/30.

Результати подано в діаграмі.

З 23 по 27 жовтня 2023 року відбувся онлайн-флешмоб «Єдиній, рідній мові – бути!».

До участі в присвяченому відзначенню Дня української писемності та мови заході запрошувались учні 5–9 класів закладів загальної середньої освіти.

Онлайн-флешмоб передбачав запис відео на тему історії української мови та писемності; представлення самостійно складених загадок і створення колажів про відомих діячів культури, мистецтва та історії.

В онлайн-флешмобі взяло участь 11 осіб з Києва та області.

З результатами заходу можна ознайомитися за хештегами:
#підвищення_кваліфікації
#kubg
#іппо_грінченка
#ЄдинійМовіБути

З 23 по 27 жовтня 2023 року тривав Віртуальний поетичний кластер «Поезія сильних духом». Захід організовано в межах відзначення Дня української писемності та мови. До участі запрошувалися учні 10–11 класів закладів загальної середньої освіти.

Участь у кластері передбачала запис відео продекламованої напам’ять поезії про мову й події сьогодення, які увиразнюють силу духу українців.

Участь узяло 4 особи з Києва та області.

Результати подано за хештегами:
#підвищення_кваліфікації
#kubg
#іппо_грінченка
#ПоезіяСильнихДухом

З 23 по 27 жовтня 2023 року було проведено Конкурс учнівських молодіжних проєктів «Від мови – до ідентичності та традицій».

До участі в присвяченому відзначенню Дня української писемності та мови заході запрошувалися учні 9–11 класів закладів загальної середньої освіти.

Участь у конкурсі передбачала створення відео тривалістю 1,5–2 хв., зміст якого – розповідь учня/учениці про історію походження та значення свого прізвища.

Було надіслано 15 відеоробіт, найкращі з яких розміщено на YouTube-каналі Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*