Відбувся круглий стіл «Інклюзія в позашкіллі» для педагогів закладів позашкільної освіти Дарницького району

6 листопада 2023 року на засадах партнерства педагогічного колективу Центру технічної творчості та професійної орієнтації шкільної молоді Дарницького району і викладачів кафедри історичної та громадянської освіти Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка було проведено круглий стіл «Інклюзія в позашкіллі» для педагогів закладів позашкільної освіти Дарницького району.

З вітальним словом до присутніх звернулася ініціаторка й організаторка заходу, директорка Центру технічної творчості та професійної орієнтації шкільної молоді – Олена Антонова, яка наголосила на важливості та нагальності обговорюваної теми.

Доцентка кафедри історичної та громадянської освіти Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка Світлана Савченко у своєму виступі зосередила увагу присутніх на принципах інклюзії, розумінні її філософії, створенні безбар’єрного освітнього простору, організації інклюзивного навчання.

Питання адаптації та модифікації навчальних програм викликало жваве обговорення серед присутніх.

Учасники круглого столу також отримали дієві психолого-педагогічні та підтримуючі практики, техніки, прийоми задля створення в закладі освіти безпечного здорового освітнього середовища для всіх учасників освітнього процесу від психологині Світлани Олексенко, старшої викладачки кафедри історичної та громадянської освіти Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.

Підбиваючи підсумки, учасники заходу охоче ділилися своїми думками та враженнями, щиро дякували організаторам і доповідачам за змістовну та цікаву зустріч, яка виявилася для багатьох такою, що змінила їхню думку про інклюзію.

С. Олексенко. Психологічна підтримка дітей з особливими освітніми потребами: презентація
С. Савченко. Інклюзія в позашкіллі: презентація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*