Дискусійний майданчик класних керівників

22 серпня 2023 року в рамках проведення освітнього форуму «Столична освіта: якість в умовах воєнного стану» в Київському міському Будинку природи відбувся круглий стіл «Особливості діяльності класного керівника в умовах війни в Україні» для класних керівників, педагогів-організаторів, вихователів ГПД ЗЗСО.

Методисти та викладачі кафедр Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка разом із педагогами столиці обговорили нагальні теми, які стосуються виховної діяльності, роботи класного керівника, безпечного освітнього середовища.

Розпочала захід методистка НМЦ професійного розвитку педагогічних працівників Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка Галина Лінчевська, яка у своєму виступі порушила нагальні питання про безпеку дітей в ЗЗСО в умовах воєнного стану (дії педагогів та учнів під час оголошення повітряної тривоги, поводження з небезпечними предметами, кібербезпека, робота з дітьми ТПТ тощо).

Досвідом роботи педагогічного колективу гімназії № 179 з батьківською громадою, ЗВО, ГО, позашкільними закладами освіти охоче поділилася спікерка – заступниця директора гімназії Алла Кравчук.

Про роботу класного керівника з учнями середньої ланки за програмою НУШ, формами й прийомами комунікації в умовах змішаного навчання розповіли Людмила Свердленко, учителька ЗЗСО № 223 та Анастасія Трефілова, учителька СШ № 211.

Ірина Санковська, викладачка кафедри дошкільної та початкової освіти Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, зосередила увагу присутніх на екологічній складовій плану виховної роботи, надала методичні рекомендації щодо його змістового наповнення.

Старша викладачка кафедри історичної та громадянської освіти Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка Світлана Олексенко запропонувала присутнім практичні поради для психологічної підтримки дітей у кризовий період війни.

Організатори щиро дякують всім, хто брав участь у заході та долучився до дискусії.

Г. Лінчевська. Обережно! Вибухонебезпечні предмети: презентація
Л. Свердленко. Робота класного керівника з учнями середньої ланки за програмою НУШ: презентація
С. Олексенко. Психологічна підтримка дітей у кризовий період: презентація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*