ХХІІ Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика

«Якщо молоді наші сини подбають про державу сьогодні,
завтра вона подбає про них, а післязавтра — про їхніх дітей»
Петро Яцик

Петро Яцик — патріот, добродійник і меценат, який залишив помітний слід на землі, а передусім — в українській історії, який своїми справами намагався поліпшувати, вдосконалювати світ, робити його гуманнішим і добрішим. Він заснував Лігу українських меценатів, під егідою якої організував Міжнародний конкурс знавців української мови — Конкурс, який тепер носить його ім’я, став масовим і залучив до вивчення нашої мови українців всього світу.

9 листопада в День української писемності та мови традиційно стартував ХХІІ Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, який має на меті сприяти утвердженню статусу української мови як державної, піднесенню її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу.

Запрошуємо до участі у Конкурсі школярів, учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти, курсантів військових навчальних закладів.

Лист Міністерства освіти і науки України від 11.10.2021 № 1/9-535 «Про проведення ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика»

Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

Наказ Департаменту освіти і науки від 05.11.2021 № 175 «Про проведення І-ІІІ етапів ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика у 2021/2022 навчальному році»

Умови проведення І (шкільного), ІІ (районного) та ІІІ (міського) етапів ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика у 2021-2022 навчальному році

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*