Позашкільна освіта потребує змін: обговорюємо проєкт Концепції розвитку

Міністерство освіти і науки України представило для громадського обговорення проєкт Концепції розвитку позашкільної освіти.

Прийняття Концепції має сприяти якісному розвитку системи позашкільної освіти, а також вирішенню проблем доступності безперервної освіти для дітей і молоді. Важливість системи позашкільної освіти полягає у тому, що вона має всі шанси стати міцним фундаментом для формування ключових компетентностей та постійного саморозвитку юних громадян України.

Документ визначає, що розвиток позашкільної освіти має здійснюватися за чотирма напрямами. Зокрема:

1. Оптимізація управління позашкільною освітою (передбачає створення трирівневої моделі з чітким розподілом повноважень і сфер відповідальності).
2. Трансформація системи позашкільної освіти (її орієнтація на потреби та інтереси здобувачів освіти, територіальну наближеність і фінансову доступність).
3. Забезпечення якості позашкільної освіти.
4. Застосування комунікаційної стратегії з популяризації позашкільної освіти та її провайдерів.

Проєкт Концепції буде запропонований до прийняття Колегією МОН. Документ не є нормативно-правовим актом, а виконання його засад потребує розроблення та затвердження Стратегії розвитку позашкільної освіти, а також внесення змін до законодавства України (зокрема й у Закон «Про позашкільну освіту»).

Усі охочі можуть надсилати свої зауваження та пропозиції щодо цього документу до 25 листопада 2019 року на електронну адресу yurii.demediuk@mon.gov.ua .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*