Науково-методичний семінар для вчителів естетичних дисциплін ЗНЗ

13 вересня 2018 року на базі НВК “Домінанта” Дніпровського району столиці було проведено організований НМЦ гуманітарної освіти та виховання ІППО КУ імені Бориса Грінченка науково-методичний семінар «Мистецька освіта в контексті реалізації ідей Концепції «Нова українська школа».
Олена Василівна Гайдамака, кандидат педагогічних наук, старший науковий співробітник відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту дошкільної та початкової освіти в Новій українській школі ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», розповіла про новий державний стандарт початкової освіти, ознайомила з основними змінами, які відбулись у навчальних програмах інтегрованого курсу «Мистецтво», означила мету мистецької освітньої галузі – формування культурної та інших компетентностей, цінностей у процесі пізнання мистецтва та художньо-творчого самовираження в особистому та суспільному житті, поваги до національної та світової мистецької спадщини.
Виступ Ольги Володимирівни Просіної, кандидата педагогічних наук, докторанта, доцента кафедри філософії і освіти дорослих ЦІППО УМО НАПН України, розпочався з цікавого гармонізувального тренінгу і був присвячений новій професійній ролі вчителя мистецтва в контексті концепції андрагогіки.
Традиційний учасник учительських заходів Вікторія Валентинівна Рагозіна, кандидат педагогічних наук, провідний науковий співробітник Інституту проблем виховання НАПН України, головний редактор всеукраїнського науково-методичного журналу «Мистецтво та освіта», надала інформацію про надруковані в журналі найактуальніші методичні статті, календарне планування, мистецькі поради.
Досвідом роботи із застосування інтерактивних технологій у мистецькій галузі, а також особливостям наповнення освітянських сайтів, рекомендованих до використання учителям образотворчого та музичного мистецтва, поділилась учитель-методист музичного мистецтва СЗШ №119 Деснянського району Наталія Ігорівна Овіннікова.
Програма семінару
О.В.Гайдамака. Державний стандарт початкової освіти. Типова освітня галузь (мистецька освітня галузь): презентація виступу
О.В.Просіна. Виклики та тенденції розвитку мистецької освіти в умовах Нової української школи: презентація виступу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*