Науково-практичний семінар для вчителів історії

27 листопада 2017 року, напередодні відзначення 154-річчя від дня народження Бориса Дмитровича Грінченка, було проведено організований кафедрою історичної та громадянської освіти ІППО КУ імені Бориса Грінченка науково-практичний семінар для вчителів історії «Українське національне відродження другої половини ХІХ – початку ХХ століття крізь призму громадських і особистих взаємин його діячів». Захід відбувся у приміщенні Музею Лесі Українки.
У заході взяли участь понад 30 осіб – учителі історії київських ЗНЗ, науково-педагогічні працівники ІППО КУ імені Бориса Грінченка, науковці Музею Лесі Українки.
Програма семінару
Ю.В.Беззуб. Еволюція громадських та особистих взаємин Бориса Грінченка і Лесі Українки: презентація виступу
О.В.Дудар. Борис Грінченко та Іван Нечуй-Левицький: боротьба за українське слово: презентація виступу
Фотогалерея
Віртуальний музей Бориса Грінченка
Музей видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького
Головна увага учасників семінару була прикута до провідних постатей тогочасного українського літературно-громадського руху Бориса Грінченка і Лесі Українки, а також Івана Нечуя-Левицького, Олени Пчілки, Ольги Кобилянської та інших.
Педагоги обговорили низку доповідей і повідомлень, що розкривали українську національну культурну і політичну діяльність через взаємини її учасників.
Учителі отримали методичні поради щодо можливостей використання на уроках історії відомостей про міжособистісну комунікацію учасників українського руху у висвітленні його ідеологічних, програмових засад та практичної діяльності.
За висновком учителів – учасників семінару, поглиблення знань про особистісний аспект українського інтелектуального, культурного і політичного ренесансу другої половини ХІХ – початку ХХ ст. сприятиме становленню в учнів української ідентичності, спілкуванню державною мовою, обізнаності та самовираженню у сфері культури, формуванню громадянської і соціальної компетентностей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*