Зовнішнє незалежне оцінювання – 2018. Для майбутніх абітурієнтів!!!

З початком нового навчального року для всіх випускників розпочинається гаряча пора – підготовка до складання ЗНО!
У 2018 році зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, проводитиметься з 22 травня до 14 липня. Кожен учасник має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів (українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова).
Як і в попередні роки, випускникам загальноосвітніх навчальних закладів 2018 року результати ЗНО з трьох навчальних предметів буде зараховано як результати державної підсумкової атестації:
– української мови і літератури (частина тесту з української мови);
– математики або історії України (частина тесту періоду ХХ – початку ХХІ століття);
– ще один предмет за вибором випускника (історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова).
Накази Міністерства освіти і науки України:
від 31.07.2017 №1103 «Деякі питання проведення в 2018 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти»,
від 19.09.2017 №1287 «Про затвердження Календарного плану підготовки та проведення в 2018 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти»,
від 19.09.2017 №1283 «Про підготовку до проведення в 2018 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти»
Основні новації 2018 року:
ДПА у формі ЗНО складатимуть учні (студенти, слухачі) професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів, які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту. Результати тестування цим учасникам зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію за освітній рівень повної загальної середньої освіти.
З 2018 року буде впроваджено ЗНО з іноземних мов із використанням дворівневих (В1 і В2) предметних тестів із завданнями нового формату (аудіювання – частина «Розуміння мови на слух», яка передбачатиме прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них).
Тести з української мови і літератури, математики, історії України будуть адаптовані для осіб з вадами зору.
Реєстрація осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 6 лютого до 19 березня 2018 року. Змінювати реєстраційні дані учасники ЗНО зможуть до 2 квітня 2018 року. До 30 квітня 2018 року зареєстровані учасники отримають на своїх інформаційних сторінках запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань.
21 червня учасники тестування дізнаються про офіційні результати, отримані за складання тестів, на своїх офіційних сторінках. Цього ж дня навчальним закладам будуть надіслані відомості з результатами державної підсумкової атестації їх випускників. Результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, іноземних мов, математики, біології будуть оголошені до 15 червня, з історії України, географії, фізики, хімії – до 21 червня. Додаткова сесія ЗНО буде проведена з 2 до 11 липня за окремим графіком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*