Презентація педагогічного експерименту «Початкова школа: освіта для життя»

14 червня 2017 року в Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулася презентація педагогічного експерименту «Початкова школа: освіта для життя» для директорів і вчителів початкових класів загальноосвітніх навчальних закладів міста Києва.
Ректор Університету, доктор філософських наук, професор, академік НАПН України Віктор Олександрович Огнев’юк підкреслив у вступному слові, що рішення про участь в експерименті є абсолютно добровільним для вчителів. Це надзвичайно важливо, адже роль учителя докорінно змінюється. «У нині діючій системі освіти вчитель – актор, у запропонованій – він стає режисером», – наголосив В.О.Огнев’юк.
Основні відмінності нової концепції навчання розкрила у своєму виступі О.В.Котенко, директор Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидат педагогічних наук, доцент. Досягнення мети експерименту «Початкова школа: освіта для життя» забезпечить: інтелектуальне, фізичне та емоційне благополуччя учнів; формування у школярів цілісної картини світу на основі глибокої інтеграції змісту освіти; розвиток потреби учнів у постійному самовдосконаленні; значне розвантаження освітньої програми початкової школи; спрямованість на успішну адаптацію дитини до постійно змінюваних обставин життя завдяки розвитку комунікативних здібностей, креативності та критичного мислення; широкі можливості для педагогічної автономії та творчої діяльності.
Педагогічний експеримент «Початкова школа: освіта для життя»: презентація
Рукопис інтегрованого навчального посібника представила О.О.Ліннік, професор кафедри дошкільної освіти Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка, доктор педагогічних наук, доцент.
С.В.Івашньова, заступник директора ІППО Київського університету імені Бориса Грінченка, доцент кафедри методики мов і літератури, кандидат педагогічних наук, поінформувала присутніх про порядок оформлення документів для участі в експерименті.
Правила оформлення документів для участі в експерименті: презентація
Презентація викликала жваве обговорення. Вчителі мали змогу отримати відповіді на запитання, обговорити можливі труднощі у впровадженні програми експерименту та отримали запрошення до участі в засіданні робочої групи.

One Response to Презентація педагогічного експерименту «Початкова школа: освіта для життя»

  1. Avatar Соболь Даниїл сказав:

    Доброго дня! Де можна ознайомитись з програмою? Якщо можливо, відправте будь ласка, на мій E-mail. Дякую!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*