Медвідь Ольга Михайлівна: переможець ІІ (міського) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року–2017» у номінації «Музичне мистецтво»

Медвідь Ольга Михайлівна, учитель музичного мистецтва спеціалізованої школи №254 з поглибленим вивченням іноземної мови, вперше спробувала свої сили в конкурсі «Учитель року» в 2013 році і стала переможцем районного етапу. Переконана в тому, що випадкових перемог не буває, а успіх приходить до тих, хто рухається вперед, вона знову через чотири роки подала документи на Конкурс – і здобула перемогу в місті.
На конкурсі Ольга Михайлівна виявила себе педагогом-фахівцем, який володіє глибокими знаннями сучасної педагогіки, психології, теорії музичної освіти та естетичного виховання школярів. Уже на контрольній роботі з фахової майстерності вона відірвалася від інших учасників більш ніж на 10 балів!
Під час проведення практичної роботи – розучуванні пісні І.Шамо на слова Д.Луценка «Києве мій» – Ольга Михайлівна продемонструвала педагогічну майстерність. Вона прекрасно грає на фортепіано, має красивий голос.
О.Медвідь – творчий педагог, яка кожен свій урок намагається зробити цікавим і розважальним, ефектним і ефективним, навчає музики через гру і творчу діяльність.
Конкурсний урок на тему «Ноктюрн» подарував дітям незабутню мандрівку до Польщі, а музичним героєм уроку став найромантичніший із композиторів, палкий патріот своєї Батьківщини Ф.Шопен. Ольга Михайлівна вдало провела паралель між визвольною боротьбою Польщі того часу та сьогоденням України. І, як підсумок, розучила з дітьми «Козацьку пісню» сучасного автора Алли Мігай.
На думку переможниці, музика стала невід’ємною частиною її життя: «Сьогодні я щаслива, що можу долучати дітей до світу мистецтва, адже музика має один з найсильніших емоційних впливів на людину: вона змушує радіти і страждати, мріяти і сумувати». Саме така творча атмосфера панувала на уроці, тому що кожен учень мав змогу висловити власну думку та проявити себе як творча особистість. І всі присутні розуміли, що так Ольга Михайлівна працює зі своїми учнями щодня.
Вона вразила журі не зовнішніми артистичними ефектами, а ґрунтовністю, глибиною, майстерністю й багатогранністю. Про таких говорять – Майстер своєї справи.
Вітаємо Вас, Ольго Михайлівно, з блискучою перемогою!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*