Знакові презентації в межах круглого стола «Демократія та права людини в новій українській школі»

9 грудня 2016 року в межах круглого стола «Демократія та права людини в новій українській школі» відбулося відразу дві знакові презентації: українського перекладу Хартії Ради Європи з освіти для демократичного громадянства й освіти з прав людини та методичного посібника «Шкільний календар прав людини».
Останній проект створено МОН України спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні. Активну участь у впровадженні проекту взяла доцент ІППО КУ імені Бориса Грінченка Н.П.Клименко.
Розроблений працівниками МОН України, науковцями, вчителями та методистами «Шкільний календар прав людини» апробований у 10 школах і скрізь отримав схвальні відгуки. Посібник складається з 12 розділів – за місяцями року тут зазначено дати історичних подій і дні народження видатних борців за права людини. Список дат не слід розуміти як повний, тому пропонується додати інші важливі пам’ятні дати. Орієнтовна тематика правових заходів викладена для чотирьох вікових категорій: учнів 1-4, 5-7, 8-9 та 10-11 класів.
В експертних групах проведено дискусію, за підсумками якої буде розроблено узгоджені з Концепцією нової української школи практичні рекомендації щодо розвитку громадянських компетентностей школярів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*