Науково-практична конференція «Інклюзія в системі освіти міста Києва: кращі практики, перспективи розвитку, історії успіху»

31 жовтня 2016 року було проведено науково-практичну конференцію «Інклюзія в системі освіти міста Києва: кращі практики, перспективи розвитку, історії успіху», участь у якій узяли понад 150 представників освітянської, громадської та батьківської спільноти столиці.
Захід відбувся за підтримки дружини Президента України, Голови Ради Благодійного Фонду Петра Порошенка Марини Порошенко спільно з Департаментом освіти і науки, молоді та спорту КМДА та Інститутом післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка. Конференцію відкрила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, яка наголосила на тому, що інклюзивна освіта є одним із пріоритетів міської комплексної цільової програми «Освіта Києва. 2016- 2018 роки».
Офіційне інтернет-представництво Президента України: науково-практична конференція, присвячена перспективам розвитку інклюзивної освіти в столиці України
Марина Порошенко взяла участь у конференції з питань інклюзії в системі освіти
Інтернет-портал КМДА: Київ – лідер за охопленням дітей із особливими потребами інклюзивним навчанням
Сайт Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА про науково-практичну конференцію «Інклюзія в системі освіти міста Києва: кращі практики, перспективи розвитку, історії успіху»
Програма конференції
Н.З.Софій. Інклюзивний ресурсний центр ІППО Київського університету імені Бориса Грінченка: презентація
Н.З.Софій. Додаткова підтримка дітей із особливими потребами: сучасні підходи: презентація

Конференція проходила на базі ЗОШ № 140, будівлю якої реконструйовано та добудовано з дотриманням усіх вимог архітектурної доступності.
Марина Порошенко подякувала учасникам конференції за те, що питання інклюзивної освіти у їхній щоденній діяльності є пріоритетним: «Це означає, що всі разом ми працюємо над тим, щоб молодь з інвалідністю отримала шанс на повноцінне життя та надію на краще майбутнє».
У ході конференції працювали секції, де учасники ознайомилися з успішним досвідом упровадження інклюзивної освіти в навчальних закладах, обговорили питання ресурсів для розвитку столичної інклюзії, а також розглянули компоненти успішної реалізації інклюзивного освітнього середовища.
Марина Порошенко разом із заступником голови КМДА Ганною Старостенко та директором Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Оленою Фіданян узяли участь у міні-тренінгах «Лялька як персона» та «Усуваємо бар’єри, руйнуємо стереотипи». Перший із названих тренінгів призначений для працівників дошкільних навчальних закладів: він презентує інноваційний метод, який дає змогу долати упередження та дискримінаційну поведінку стосовно дитини з інвалідністю. Другий тренінг демонструє сучасні підходи до питань доступності та їх упровадження у практику закладів освіти з урахуванням рекомендацій Комітету ООН з питань прав осіб з інвалідністю.
Учасники конференції мали змогу ознайомитися з історіями дітей та їхніх батьків, які розповіли, що для них означає інклюзивна освіта.
Головним результатом проведеної конференції стало досягнення порозуміння щодо того, що інклюзія в освіті потребує додаткової підтримки на всіх рівнях – сім’ї, навчального закладу, суспільства в цілому.

nmcio-01 nmcio-04
nmcio-02 nmcio-03

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*