Навчально-практичний семінар для педагогічних працівників ЗНЗ, які працюють в інклюзивних класах

19 жовтня 2016 року в ІППО Київського університету імені Бориса Грінченка відбувся навчально-практичний семінар «Розроблення індивідуальної програми розвитку: початкова школа» для педагогічних працівників ЗНЗ, які у 2016-2017 навчальному році почали працювати в інклюзивних класах.
Семінар підготовлено та проведено в рамках роботи «Школи інклюзивної освіти» методистами НМЦ інклюзивної освіти ІППО Київського університету імені Бориса Грінченка.
Участь у семінарі взяли педагогічні працівники, а саме: вчителі початкових класів, асистенти вчителя, спеціальні педагоги, представники Київської психолого-медико-педагогічної консультації та наукові співробітники Інституту спеціальної педагогіки НАПН України.
Програма семінару
А.О.Трейтяк. Розроблення індивідуальної програми розвитку: початкова школа: презентація
Учасники семінару ознайомилися з нормативно-правовими документами у сфері інклюзивної освіти, зокрема інструктивно-методичними листами Міністерства освіти і науки України, які регламентують розроблення індивідуальної програми розвитку (ІПР) для дитини з особливими освітніми потребами; зі структурою індивідуальної програми розвитку, поетапністю роботи над її розробленням, особливостями командної роботи та ефективністю використання ІПР. Було обговорено переваги такого планування для всіх учасників освітнього процесу: дитини з особливими освітніми потребами, її батьків і педагога.
Педагоги отримали інформацію про розміщені на сайті Центру інформаційні ресурси з питань інклюзивної освіти, зокрема з питань розроблення індивідуальної програми розвитку.
Запитання педагоги можуть надсилати на електронну адресу: nmc.io.ippo@kubg.edu.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*