29 вересня 2016 року виповнюється 150 років від дня народження Михайла Грушевського

У вересні 2016 року проводяться Дні Михайла Грушевського в Україні, мета яких – ушанування та утвердження традицій боротьби за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, засвідчення вдячності всім творцям і захисникам Української держави, виявлення поваги до унікального наукового доробку Михайла Сергійовича, здійсненого в руслі європейської інтелектуальної традиції.
Учений світового рівня, творча спадщина якого вражає своїм тематичним діапазоном, енциклопедичністю, фундаментальністю, Михайло Грушевський (1866-1934) належав до видатних особистостей, які у проголошенні незалежності України та становленні національної ідеї відіграли важливу роль. Вивчення життя та діяльності М.Грушевського – важливий елемент історичної освіти, патріотичного виховання дітей і молоді, формування їх громадянської позиції, морально-етичних пріоритетів.
Вікіпедія: М.С.Грушевський
Указ Президента України №63/2015 «Про відзначення 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського»
Методичні рекомендації Українського інституту національної пам’яті для загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів до 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського
Михайло Грушевський: відео (24 хв.)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*