Навчально-практичний семінар для працівників ДНЗ столиці

12 квітня 2016 року на базі дошкільного навчального закладу №590 відбувся навчально-практичний семінар з питань ознайомлення з методикою «Лялька як персона».
Семінар провели методисти науково-методичного центру інклюзивної освіти ІППО КУ імені Бориса Грінченка за організаційної підтримки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради та фінансової підтримки Всеукраїнського фонду «Крок за кроком».
«Лялька як персона» – широко використовувана в світі творча інтерактивна методика роботи з дітьми й дорослими, спрямована на розвиток психосоціальних навичок, які допомагають визначати й долати стереотипи й упередження, не допускаючи дискримінації. Ляльки-персони допомагають дітям виражати їхні почуття й думки, критично мислити, відчувати несправедливість у стосунках, сприяють розвитку емпатії стосовно людей, які можуть відрізнятися від більшості. Ця методика допомагає розвивати життєві навички, самооцінку, повагу до багатоманітності, навички вирішення проблем та емоційну грамотність.
Методика «Лялька як персона» може використовуватися працівниками дошкільних навчальних закладів, соціальними працівниками, патронажними працівниками у роботі з дітьми дошкільного віку.
Методика була розроблена у США в 70-тих роках минулого століття, нині ж широко використовується в багатьох країнах світу. В Україні ця методика вперше була представлена на початку 2016 року в рамках тренінгу, організованого Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» за підтримки Фонду Відкритого суспільства. Тренінг проводили тренери Міжнародної асоціації «Крок за кроком» (International Step by Step Association, www.issa,nl). У такий спосіб були підготовлені педагогічні працівники, які успішно впроваджують цю методику в дошкільних навчальних закладах, а також консультанти, які надають наставницьку підтримку, в тому числі організовують за цією методикою тренінги.
План тренінгу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*