25 листопада – День пам’яті жертв голодоморів

У четверту суботу листопада українці по всьому світу вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових голодів 1921-1923 та 1946-1947 років. Ще 90 років тому сталінський режим робив усе для того, щоб знищити і здійснити геноцид Українського народу. Свідоме та цілеспрямоване вбивство голодом мільйонів українців було ще одним інструментом геноциду російським імперіалізмом, який і досі не змінив своєї мети — знищення України й українського народу. Адже внаслідок штучних голодів загинули мільйони невинних людей. У 2006 році Україна офіційно визнала Голодомор геноцидом свого народу.

Через десятиліття росія знову повторює страшні злочини проти українців, руйнуючи цивільну інфраструктуру, школи, лікарні, житлові будинки, вбиваючи та катуючи мирних жителів. Сучасна трагедія українського народу наочно демонструє, що ніколи не можна пробачати та забувати злочини проти людства. Геноцид має бути засуджений усім світом, а невинні жертви – вшановані.

Нашим спільним обов’язком є гідно вшанувати вбитих голодом жертв комуністичного режиму і передати пам’ять про трагедію наступним поколінням. 25 листопада о 16:00 год. долучайтеся до загальнонаціональної хвилини мовчання та акції «Запали свічку» – українці запалюють вогник на підвіконні на згадку про жертв сталінського терору.

Пам’ятаємо! Єднаємося! Переможемо!

Вікіпедія: Голодомори в Україні
Вікіпедія: Голодомор в Україні (1932—1933)
Документальний серіал «Голодомор. Літописці»
Голодомор як відповідь на селянські повстання: відео
Серія роликів «Незламні» про людей, які пережили Голодомор чи були його свідками
Український інститут національної пам’яті: інформаційні матеріали до 90-х роковин Голодомору 1932–1933 років

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*