Вітаємо з початком нового навчального року та Днем знань!

1 вересня – день особливий, адже саме з нього для когось починається, а для когось продовжується такий цікавий і водночас нелегкий шлях до пізнання, до самостійного життя. На жаль, цього року формат відзначення цього зворушливого свята змінила війна… Це означає, що організація святкування вимагає від закладів освіти особливого підходу: важливо зосередитися на безпеці й підтримці дітей. Але ж так хочеться, зробити цей день для них незабутнім!

Цьогоріч МОН запропонувало декілька тем для першого уроку:

• перша присвячена Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Зокрема, радять говорити зі школярами про єдність, самоідентичність, власну відповідальність, самовідданість;

• інша тема – про важливість ментального здоров’я. МОН пропонує для перегляду урок на тему «ТИ ЯК? Повертаємося до школи!».

Теми варіативні, тому вчителі можуть підлаштовувати їх під вік та потреби кожного класу.

Міністерство освіти і науки України спільно з Всеукраїнською програмою ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні розробили урок «ТИ ЯК? Повертаємось до школи!» до старту нового навчального року 2023-2024. Урок про підтримку та важливість психічного здоров’я складений для двох вікових категорій учнівства, а саме для 1-6 та 7-11 класів.

Вітаємо учнів, педагогів та батьків з початком нового навчального року та Днем знань! Бажаємо мирного неба над головою і впевненості в завтрашньому дні! Миру вам і любові!

Всеукраїнський урок з ментального здоров’я «Ти як? Повертаємось до школи!». 1-6 класи
Всеукраїнський урок з ментального здоров’я «Ти як? Повертаємось до школи!». 7-11 класи
Перший урок про важливість ментального здоров’я

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*