7 червня – День Святої Трійці, П’ятидесятниця

Після Різдва й Воскресіння Христового свято Трійці належить до найбільших свят церковного року. Традиційно цей день вважають початком історії церкви: Господь відкрив апостолам повноту своєї слави в триєдинствi Бога-Отця, Бога-Сина i Святого Духа. П’ятидесятницею День Святої Трійці називають тому, що зішестя Святого Духа на Апостолів сталося на п’ятдесятий день після Воскресіння Христового. Дух Господній зійшов на перших 120 послідовників Ісуса – апостолів. У чому зовнішньо виявилось Зішестя Святого Духа на апостолів? Вони бачили вогняні язики, які зійшли на кожного із них. А внутрішньо? Вони заговорили різними мовами, які ніколи не вчили і до того не знали. Крім того, вони змінилися, ставши зовсім іншими людьми: тепер вони нічого не боялись.
До цього свята прийнято прикрашати храм і оселі гілками з дерев та квітами. Звідси ще одна назва П’ятидесятниці – Зелені Свята.
Нехай цей день надихає нас на добрі справи, наповнює серця любов’ю до ближніх, дарує кожному сімейний затишок і добробут, несе щастя і впевненість у майбутньому!
Вікіпедія: День Святої Трійці
Вікіпедія: Зелені Свята

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*