Семінар для практичних психологів закладів освіти м.Києва

24 січня 2019 року в Технічному ліцеї м.Києва відбувся семінар «Особливості психологічного супроводу інклюзивної освіти» для практичних психологів закладів освіти м.Києва. Захід організований НМЦ практичної психології і соціальної роботи Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка на запит працівників психологічної служби.
Учасниками семінару стали 200 практичних психологів ЗЗСО, ДЗО та ЗПТО.
Було розглянуто поняття остракізму та гандикапізму, визначено причини та фактори їх виникнення, а також методи корекції та попередження проявів цих небезпечних соціально-психологічних явищ у освітньому середовищі. Крім того, учасники семінару визначили складові інклюзії та місце психолога в процесі супроводу інклюзивного навчання, з’ясували перелік обов’язкової документації для здійснення психологічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами, проаналізували особливості роботи психолога з батьками дітей з ООП в умовах інклюзивного навчання.
Вікторія В’ячеславівна Назаревич, кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології Рівненського державного гуманітарного університету, тренер навчально-освітніх тренінгів, психолог вищої кваліфікаційної категорії, член правління та інтервізор Західноукраїнської асоціації арт-психологів та арт-терапевтів, ознайомила учасників заходу з ефективними арт-терапевтичними методами і методиками інтеграції дітей з особливими освітніми потребами в колектив, формування інклюзивної свідомості та атмосфери толерантності в соціальному середовищі освітніх установ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*