Круглий стіл для вчителів історії

27 серпня 2018 року кафедрою історичної та громадянської освіти ІППО Київського університету імені Бориса Грінченка було проведено круглий стіл «Історична та гуманітарна освіта в контексті Нової української школи». У роботі конференції взяли участь понад 200 вчителів історії та правознавства закладів середньої освіти міста Києва. Обговорено питання:
— концепції історичної та гуманітарної освіти в закладах освіти України;
— науково-методичного та дидактичного забезпечення викладання суспільно-гуманітарних дисциплін у навчальних закладах освіти України в 2018/2019 начальному році;
— викладання інтегрованого курсу історії в контексті Нової української школи;
— патріотичного та національного виховання на уроках історії;
— комплексного використання елементів інформаційних та інноваційних технологій для формування предметних компетенцій учнів;
— організації системи правової освіти та виховання учнів у загальноосвітніх навчальних закладах.
Матеріали конференції
Науковий співробітник Інституту модернізації змісту освіти МОН України Галегова О.В. ознайомила вчителів із переліком програм і посібників, затверджених МОН України.
Автор підручників з історії, кандидат історичних наук Гісем О.В. проаналізував особливості викладання навчальних курсів історії України та всесвітньої історії в 10 класі.
Левітас Ф.Л., завідувач кафедри історичної та громадянської освіти ІППО Київського Університету імені Бориса Грінченка, доктор історичних наук, професор, запропонував нові підходи до комплексної організації процесу навчання історії та патріотичного виховання в школі.
Було проведено такі майстер-класи:
— Навчання через дослідження на уроці історії (Дудар О.В);
— Як організувати та провести тренінг з історії (Левітас Ф.Л.);
— Використання елементів технології «перевернутого класу» на уроках історії (Трухан О.Ф.);
— Громадянська освіта: зміст та методи навчання (Бакка Т., Мелещенко Т.).
Учителі відпрацьовували навички використання сучасних інформаційно-комунікативних технологій в організації навчання суспільно-гуманітарних дисциплін у школі. Роботу над удосконаленням таких навичок буде продовжено на методичних семінарах та тренінгах кафедри історичної та громадянської освіти ІППО Київського Університету імені Бориса Грінченка в 2018/2019 н.р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*