Науково-методичний семінар для вчителів естетичних дисциплін ЗНЗ

28 березня 2018 року на базі школи №1 Шевченківського району столиці було проведено організований НМЦ гуманітарної освіти та виховання ІППО КУ імені Бориса Грінченка науково-практичний семінар «Мистецтво екрану як засіб формування творчого мислення учнів».
Педагоги розглянули особливості формування загальнокультурної компетентності художньої грамотності учнів на уроках «Мистецтва» в 9 класі. Екранні мистецтва – кінематограф, телебачення – є популярними в сучасному соціумі, тому важливо ознайомити підлітків із специфікою художньої мови цих мистецтв, розумінням мистецького твору, вчити його характеризувати, висловлювати власну думку.
Людмила Ігорівна Сірікова, учитель-методист школи №25, поділилася досвідом роботи у використанні різних методів та форм на уроках мистецтва кінематографії.
Актриса театру і кіно Олеся Власова розповіла про екранні мистецтва та погляди батьків щодо перегляду сучасних фільмів дітьми.
Виступ Олесі Володимирівни Кубської, методиста РНМЦ Шевченківського району, був присвячений опануванню художнього змісту навчального предмета, який має здійснюватися в тісному взаємозв’язку традиційних та інноваційних методів навчання, що стимулюють асоціативно-образне мислення.
Яскравою мистецькою перлиною зустрічі стала пантоміма «Вогні великого міста» у виконанні педагога-організатора Магеровської Олени Олексіївни та учениці 10-а класу Калінічевої Марії школи І-ІІІ ступенів №25.
Програма семінару
О.В.Кубська. Інтегрований курс «Мистецтво»: будуємо урок: презентація виступу
О.О.Магеровська, М.Калінічева. Пантоміма «Вогні великого міста»: відео

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*