Семінар з питань профілактики булінгу в учнівському колективі

29 листопада 2017 року в НВК №157 Оболонського району відбувся практичний семінар «Технології профілактики булінгу в учнівському колективі» для класних керівників ЗНЗ (зі стажем роботи до 5 років).
У теоретичній частині семінару було розглянуто нормативно-правову базу захисту дитини від насильства, шляхи протидії булінгу.
Перед педагогами виступили С.В.Олексенко, психолог НМЦ практичної психології та соціальної роботи ІППО КУ імені Бориса Грінченка; Б.С.Кушнір, директор Другого київського регіонального центру безоплатної адвокатської допомоги; Ю.В.Берсименко, старший інспектор з особливих доручень, лейтенант поліції, та О.Ю.Куцевич, інспектор, лейтенант поліції відділу зв’язків із громадськістю УПП в м.Києві; Т.М.Єрмак, заступник директора з виховної роботи та І.В.Карась, заступник директора з навчально-виховної роботи НВК №157; Г.І.Боришполь, координатор проекту «Молодіжна школа соціальної активності».
У практичній частині семінару класні керівники обговорили шляхи профілактики підліткової агресії, розробили покрокові рекомендації щодо запобігання конфліктів у класному колективі.
С.В.Олексенко. Протидія шкільному булінгу: презентація
Т.М.Єрмак, І.В.Карась. Профілактика учнівського булінгу: презентація
О.П.Лук’яненко. Мотивація до навчання засобами арт-терапії: презентація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*