Навчальне заняття для вихователів-методистів ДНЗ

30 серпня 2016 року для вихователів-методистів ДНЗ зі стажем роботи до трьох років було проведено навчальне заняття «Мікроклімат дошкільного навчального закладу: взаємодія вихователя-методиста, практичного психолога, соціального педагога». Увагу учнів Школи вихователів-методистів ДНЗ було зосереджено на одному з принципів дошкільної освіти – єдності виховних впливів сім’ї і дошкільного навчального закладу. З особливостями діяльності практичного психолога та соціального педагога щодо створення сприятливих умов для успішного розвитку дошкільного навчального закладу учасників заходу ознайомила Діана Сабол, кандидат психологічних наук.
Йшлося про реалізацію права дитини на здобуття дошкільної освіти, її фізичний, розумовий і духовний розвиток, соціальну адаптацію та готовність продовжувати освіту. На проблемах патронажу як індивідуальної діяльності фахівця з дошкільної освіти зупинилася у своєму виступі кандидат педагогічних наук Людмила Меленець. До обговорення питання взаємодії вихователя-методиста, практичного психолога, соціального педагога ДНЗ щодо поширення серед батьків психолого-педагогічних знань долучилась Ольга Гріньова, кандидат психологічних наук.
Програма заходу
Д.М.Сабол. Діяльність практичного психолога та соціального педагога щодо створення сприятливих умов для успішного розвитку ДНЗ: презентація
Л.І.Меленець. Патронаж як індивідуальна діяльність фахівця з дошкільної освіти: текст виступу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*