У Києві розпочався заключний етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016» у номінації «Англійська мова»

14 квітня 2016 року в спеціалізованій школі №106 з поглибленим вивченням іноземних мов м.Києва відбулося урочисте відкриття ІІІ (заключного) етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2016». За звання «Учителя 2016 року» змагатимуться 25 учителів англійської мови з усіх регіонів України – переможці ІІ (обласного) туру.
У заході взяли участь директор Британської Ради в Україні Наталія Василюк; Радник з питань преси, освіти та культури Посольства США в Україні Конрад Тернер; представник Ради реформ і радник Адміністрації Президента України Олена Симоненко; головний спеціаліст відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Оксана Коваленко; директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації Олена Фіданян.
Фотогалерея
Як зазначила головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України Оксана Коваленко, іноземна мова – це головний засіб комунікації з іншомовними людьми, а також це спосіб донести й показати свою культуру. «За допомогою іноземних мов, вчителі кожен день на своїх уроках показують цей великий і різноманітний світ, а також прославляють українську культуру», – пояснила представник МОН. Оксана Коваленко також наголосила, що кожен учитель заслуговує на перемогу, адже всі присутні переможці гідно представили свій регіон та увійшли до ІІІ заключного етапу конкурсу.
Директор Британської Ради в Україні Наталія Василюк підкреслила, що саме вчитель повинен допомогти дитині у школі пройти шлях до вивчення англійської мови. «Цього року Британська Рада допомагає Україні з реалізацією програми «2016 – Рік англійської мови в Україні», проголошеною Президентом України. Зокрема, багато вчителів беруть участь у тренінгах з підвищення кваліфікації з іноземної мови. Ми завжди готові бути поруч, аби допомогти», – додала Наталія Василюк.
Олена Фіданян привітала учасників конкурсу, а також зауважила, що саме вчителі складають освітянську еліту країни. «Ви усі переможці, незалежно від результатів конкурсу», – звернулась до учасників директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА.
Упродовж наступних десяти днів триватимуть конкурсні випробування. Педагоги виконають творчі завдання, пройдуть тестування, а також проведуть уроки, зроблять їх самоаналіз. Порядок проведення заходів визначить процедура жеребкування.
Слід зазначити, що за ініціативи Президента України 2016 рік оголошено Роком англійської мови. Конкурс «Учитель року» було започатковано у 1995 році. З номінації «Англійська мова» конкурс відбувається вчетверте за 20 років свого існування. Захід проводиться з метою піднесення ролі англійської мови в умовах переходу на новий зміст освіти, виявлення творчих здібностей учителів-філологів, підвищення рівня їхньої професійної майстерності та популяризації вивчення іноземних мов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*