Семінар з питань методики «Кола друзів»

10-12 грудня 2015 року працівники НМЦ інклюзивної освіти ІППО КУ імені Бориса Грінченка взяли участь в організації і проведенні семінару з питань методики «Кола друзів». Семінар проводив автор методики, психолог Колін Ньютон (Велика Британія).
Мета «Кола друзів» – поширення інклюзії в загальноосвітньому навчальному закладі, що забезпечує залучення до колективу кожної дитини будь-якого віку, яка стикається з труднощами в школі через індивідуальні особливості розвитку (порушення розвитку), особисту кризу чи проблемну поведінку. Базовим принципом «Кола друзів» є мобілізація ресурсів однолітків дитини, яка переживає складну життєву ситуацію, для того, щоб підтримати її та допомогти вирішити проблеми.
У заході взяли участь представники навчальних закладів та місцевих управлінь освіти Харківської, Запорізької, Дніпропетровської та Луганської областей, де проживає найбільша кількість сімей, які переїхали із зони військового конфлікту. Згідно з даними агентства ООН з питань біженців, 82% внутрішньо переміщених осіб проживає саме в цих областях.
У 2016 році планується впровадження методики в навчальних закладах Києва.
Більше інформації про семінар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*