Семінар ІППО для вчителів музичного мистецтва

4 березня 2015 року в СШ №20 було проведено семінар «Розвиток вокально-хорових навичок на уроках музичного мистецтва» для вчителів музичного мистецтва ЗНЗ столиці. Учителі музики ЗНЗ Оболонського району щедро ділилися досвідом своєї роботи.
Семінар розпочався виступом викладача ІППО КУ імені Бориса Грінченка Олени Іванівни Харченко, яка визначила головні вокально-хорові навички та розповіла про методи їх формування на уроках музичного мистецтва. Олена Іванівна провела майстер-клас з питань формування в учнів правильної дикції та дихання під час виконання вокальних творів.
О.І.Харченко. Дихання і дикція – головні вокально-хорові навички на уроках музичного мистецтва. Засоби досягнення: текст виступу
Л.П.Ляхова. Методика вокально-хорової роботи в початковій школі: презентація
І.А.Малюк. Сучасні вимоги до вибору творів для вокально-хорової роботи на уроках музичного мистецтва в 7-8 класах: презентація
Учитель-методист музичного мистецтва СШ №16 Ірина Миколаївна Чорна поділилася власним досвідом роботи з упровадження сучасних методів і прийомів розвитку вокальних навичок школярів. Учитель продемонструвала цікаві напрацювання, прочитала відгуки, розповіла про враження та емоції школярів від уроків музичного мистецтва.
Окресливши шляхи упровадження сучасних методів і прийомів розвитку вокально-хорових навичок, учитель музичного мистецтва СЗШ №20 Наталія Валентинівна Усульянова представила свої творчі проекти. Учитель музичного мистецтва СШ №194 Ірина Анатоліївна Малюк розповіла про сучасні вимоги до вибору творів для вокально-хорової роботи на уроках музичного мистецтва в 7-8 класах. Галина Павлівна Ляхова, учитель музичного мистецтва СШ №225, поділилася досвідом роботи з методики вокально-хорової роботи в молодшій школі. Учителі-методисти ліцею №157 Раїса Петрівна Воронкова та Тетяна Миколаївна Єрмак ознайомили колег із особливостями розвитку естетичних смаків та духовності сучасних школярів засобами музичного мистецтва.
Ольга Миколаївна Янушкевич, методист відділу виховної роботи Вінницького інституту ПОПП, композитор, автор пісень, представила свої музичні твори, які можна активно використовувати і на уроках, і в позаурочний час. На закінчення заходу педагоги разом із автором виконали мелодійні, душевні ліричні пісні, присвячені мамам.
Учасники семінару ознайомились із виставкою музичних видань за новою програмою, матеріали яких можна широко використовувати в роботі з учнями загальноосвітньої школи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*