Серпнева конференція вчителів російської мови та літератури

25 серпня 2016 року на базі СШ №57 відбулася методична конференція вчителів російської мови та літератури «Діяльність учителя-словесника в українському полікультурному мовному середовищі». Учасниками заходу стали понад 140 осіб. Конференція була спрямована на вирішення завдань, пов’язаних з упровадженням положень проекту Концепції Нової української школи.
Л.Давидюк, доктор педагогічних наук, професор кафедри методики викладання російської мови та світової літератури НПУ ім. М.П.Драгоманова, ознайомила присутніх з особливостями формування предметних компетенцій учнів засобами підручника з російської мови.
Програма конференції
Пропонуємо ознайомитися з матеріалами виступів:
Л.В.Давидюк. Формування предметних компетентностей учнів засобами підручника та навчальних посібників з російської мови: текст виступу
І.М.Халабаджах. Конструювання уроків російської мови на основі інтеграції традиційних та інноваційних методів і прийомів навчання: текст виступу
І.М.Халабаджах. Конструювання уроків російської мови на основі інтеграції традиційних та інноваційних методів і прийомів навчання: презентація виступу
Т.А.Борзенкова. Система комп’ютерної підтримки навчання російської мови: проблеми та здобутки: презентація виступу
І.В.Юсипович. «Витязь у тигровій шкурі» Шота Руставелі: презентація
Традиційні та інноваційні підходи в навчанні російської мови було висвітлено у виступі вчителя-методиста НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступеня «Міцва – 613» м.Києва Інни Халабаджах «Конструювання уроків російської мови з використанням традиційних та сучасних навчальних технологій».
Велике зацікавлення викликав виступ учителя-методиста гімназії №136 Дніпровського району Тетяни Борзенкової «Система комп’ютерної підтримки навчання російської мови: проблеми та здобутки».
З методичними рекомендаціями щодо викладання російської мови та літератури в 2016-2017 н.р. виступила методист НМЦ гуманітарної освіти та виховання ІППО Київського університету імені Бориса Грінченка Т.Т.Подолинна.
Після пленарного засідання було проведено майстер-клас «Формування читацької компетенції восьмикласників на прикладі вивчення твору Шота Руставелі «Витязь у тигровій шкурі» (майстер – Ірина Юсипович, учитель-методист гімназії «Троєщина»).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*