23 квітня – Всеукраїнський день психолога

Кожен має перейти своє поле спокус і випробовувань. Легких часів не буває: людина завжди знаходиться у вирі боротьби сил добра та зла.
Але сили й можливості у всіх різні. Трапляється, для подолання душевних негараздів людині необхідна духовна й моральна допомога.
Таку допомогу надають психологи. Вони розуміють душевні негаразди, співчувають чужому горю й переймаються чужою радістю, вирішують чужі проблеми – і все заради того, щоб допомогти людям знайти себе в такому динамічному й непередбачуваному житті.
Етичний кодекс українських психологів був і залишається наріжним каменем їхньої повсякденної діяльності. Вони завжди готові прийти на допомогу кожному, хто її потребує. Вони стоять на захисті психічного здоров’я кожної людини незалежно від її віку, віросповідання, расової приналежності та світогляду.
Цього року День психолога збігся з епохальними соціально-політичними потрясіннями в Україні. Декілька місяців суспільство знаходиться в тонусі постійної соціальної напруги. Ніколи за останні десятиліття наші співгромадяни не переживали таких психологічних навантажень, спричинених трагічною загибеллю людей та тривалою загрозою військової агресії.
Від професійної компетентності українських психологів нині залежить душевний спокій громадян України. Психологи України з народом – з їхньою допомогою люди виходять зі стресових станів, долають розгубленість, інформаційну залежність, залагоджують непорозуміння на роботі та сімейні негаразди.
Шановні психологи, колеги по педагогічному цеху! Вітаємо Вас із професійним святом – Днем психолога!
Бажаємо віри в себе, свою країну, в її незламних, прекрасних, щирих і вільних людей, здатних самостійно, відповідально та зважено діяти за будь-яких обставин!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*