Вебінар для педагогів закладів дошкільної освіти

20 травня 2020 року в межах Фестивалю науки Київського університету імені Бориса Грінченка кафедрою дошкільної і початкової освіти ІПО було організовано і проведено вебінар «Розвиток дрібної моторики дошкільників: психофізіологічний аспект». В онлайн-заході взяло участь понад 100 педагогів із різних регіонів України.

Учасники вебінару обговорили феномен розвитку дрібної моторики в дітей раннього та дошкільного віку. Йшлося про здатність виконувати точні дрібні рухи не тільки кистями, а й пальцями рук і ніг завдяки скоординованим діям таких систем організму, як кісткова, нервова і м’язова; особливості розвитку дрібної моторики у вихованців закладів дошкільної освіти різного віку. Педагоги ознайомилися з практичними формами роботи, пальчиковими іграми, логоритмічними вправами.

Олександр Кочерга. Психофізіологічні особливості розвитку дрібної моторики дитини (нестандартний погляд): презентація
Галина Смольникова. Дрібна моторика дошкільника: психофізіологічний акцент: презентація
Ольга Третяк. Пальчикові ігри для формування ціннісного ставлення до себе та інших: презентація
Анастасія Кульбедюк, Вікторія Пеценко. Розвиток дрібної моторики дітей дошкільного віку: цілий світ на кінчиках пальців: презентація

Заступник директора Інституту післядипломної освіти Олександр Кочерга звернув увагу педагогів на психофізіологічні особливості розвитку дрібної моторики дитини. Галина Смольникова, доцент кафедри дошкільної і початкової освіти, ознайомила учасників заходу з експрес-тестами розвитку мовлення та дрібної моторики, завданнями та вправами для педагогів. Ольга Третяк, доцент кафедри, ознайомила присутніх із пальчиковими іграми як засобом формування ціннісного ставлення до самого себе та інших. Анастасія Кульбедюк, старший викладач кафедри, поділилася практичним досвідом використання дидактичних ігор, вправ і завдань.

Тема вебінару стала підґрунтям для активного обміну думками із зазначеної проблематики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*