До 145-річчя перших курсів підвищення кваліфікації вчителів міста Києва

У різний час до роботи курсів підвищення кваліфікації педагогів Києва залучалися відомі науковці і громадські діячі: Б.Грінченко, С.Русова, С.Петлюра, Олена Пчілка, І.Нечуй-Левицький та інші. Шкільного вчителя вони вважали ключовою фігурою культурного й національного відродження суспільства.
Для підтримки слухачів курсів активно використовувались кошти українських меценатів родин Терещенків, Ханенків, Симиренків та інших.
Перші курси підвищення кваліфікації вчителів міста Києва було проведено 145 років тому. У Київському університеті імені Бориса Грінченка цю важливу історичну подію буде відзначено в рамках Грінченківських днів.
Спільними зусиллями фахівців Університету (Інституту філології та Інституту післядипломної педагогічної освіти) та НВК «Домінанта» підготовлено навчально-методичний посібник «Грінченківські етюди «Україна! В цьому слові для мене все» (за загальною редакцією кандидата педагогічних наук, доцента, директора ІППО М.Ф.Войцехівського та кандидата педагогічних наук, директора НВК «Домінанта» С.В.Уфімцевої).
Праця містить присвячені багатоманітній творчості Б.Грінченка історико-літературні студії та методичний досвід педагогів у використанні Грінченкової спадщини на уроках та в позаурочний час у рамках «Нової української школи».
Навчально-методичний посібник схвалено до використання в загальноосвітніх навчальних закладах комісією з філософсько-світоглядних дисциплін Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*