Майстер-клас для вчителів історії та українознавства, керівників гуртків українознавчого спрямування

8 листопада 2019 р. в актовій залі Трапезної Національного заповідника «Софія Київська» проведено майстер-клас для вчителів історії, українознавства, керівників гуртків українознавчого спрямування «Використання дитячої книжки у викладанні предметів суспільно-гуманітарного циклу (на прикладі видання «Таємниці Київської Софії»). Інтерактивна книжка-путівник «Таємниці Київської Софії» розроблена і створена Національним заповідником «Софія Київська» та видавництвом «Балтія-Друк» за підтримки Українського культурного фонду.
Директорка видавництва «Балтія-Друк» Рута Малікєнайте розповіла про інтерактивний проект «Таємниці Київської Софії», покликаний в ігровій формі ознайомлювати дітей із пам’яткою ХІ ст. Софійським собором та унікальним культурним простором Національного заповідника «Софія Київська».
Доцент кафедри історичної та громадянської освіти ІППО Ольга Дудар, авторка методичних розробок уроків для 1-5 класів за інтерактивним виданням «Таємниці Київської Софії», презентувала різноманітні інструменти роботи з дитячою книжкою.
Провідний екскурсовод відділу «Софійський музей» Юлія Табакова ознайомила учасників майстер-класу з дитячими освітньо-пізнавальними програмами та квестами Національного заповідника «Софія Київська» та провела скорочений варіант квесту «Таємниці Київської Софії».
Під час майстер-класу вчителі отримали практичні поради і методичні інструменти для використання дитячих книжок на уроках, присвячених роботі з пізнавальною науковою інформацією, науково-художніми творами, пам’ятками історії.
Програма майстер-класу
О.В.Дудар. Інструменти роботи з дитячою книгою: презентація виступу
Книжка «Таємниці Київської Софії»
Методичні розробки уроків за літературно-художнім виданням «Таємниці Київської Софії»
Квести Національного заповідника «Софія Київська»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*