Вчителі 25 закладів освіти м. Києва продовжують брати участь в дослідно-експериментальній роботі «Організаційні, психолого-педагогічні умови впровадження елементів е-навчання в школі» у закладах загальної середньої освіти»

Дослідно-експериментальна робота в ліцеї № 208 виконується відповідно до наказу Департаменту освіти і науки, молоді та спорту №1143 від 12.12.2017 року «Про організацію дослідно-експериментальної роботи «Організаційні, психолого-педагогічні умови впровадження елементів е-навчання в школі» у загальноосвітніх навчальних закладах». Науковий керівник експерименту – Воротникова І. П., доцент кафедри методики природничо-математичної освіти та технологій, старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії експериментальної педагогіки та педагогічних інновацій Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидат педагогічних наук.
8 листопада урок із використанням ІКТ-технологій провів директор ліцею № 208, вчитель МСП М.В.Чемерис. На уроці була присутня і керівник експерименту І.П.Воротникова. Під час уроку із використанням портативних ПК (нетбуків) учениці 10-Б та 10-А класів мали змогу перевірити свої теоретичні знання з травматології на прикладі ситуаційної задачі, описаної завдяки сучасним можливостям мультимедійних технологій. Після виконання теоретичної частини учениці показали свої практичні навички по проведенню іммобілізації у випадку зламу ключичної кістки (пов’язки Вельпо та Дезо). Завдяки ІКТ-технологіям залишок уроку був присвячений поглибленню знань про описану травму – учениці вивчали рентгенівські знімки, дізнавались про процес відновлення ключиці після травмування та про подальшу реабілітацію травмованого. Завершився урок навчальним відеороликом, який кожна з учениць переглядала в індивідуальному темпі з метою кращого засвоєння нових знань. 17 грудня у ліцеї відбудеться засідання педагогічної ради, присвячене подальшому впровадженню ІКТ–технологій в освітній процес. Протягом зимових канікул планується проведення семінарів для вчителів, які беруть участь в експерименті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*