Семінар «ЗНО з української мови та літератури-2017: на що звернути увагу»

29 березня 2017 року в ІППО КУ імені Бориса Грінченка було проведено практичний семінар «ЗНО з української мови та літератури-2017: на що звернути увагу». Педагоги – учасники заходу отримали вичерпні відповіді на запитання стосовно зовнішнього незалежного оцінювання в 2017 році.
На семінарі виступили начальник відділу змісту суспільно-гуманітарних навчальних предметів Українського центру оцінювання якості освіти Андрій Панченков і методист відділу Оксана Данилейко. Андрій Панченков розповів, як тестове завдання потрапляє в сертифікаційну роботу ЗНО, проаналізував психометричні характеристики тестових завдань з української мови, літератури та власного висловлення.
Тетяна Дідух, методист Управління освіти Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації, зупинилась на тому, яких саме помилок абітурієнти припускаються найчастіше. З особливою цікавістю педагоги сприйняли інформацію про те, яким чином розподіляють бали при оцінюванні власного висловлення.
Ольга Питюр, учитель української мови та літератури Політехнічного ліцею Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Солом’янського району, поділилася власним досвідом складання завдань ЗНО та надала рекомендації щодо організації ефективної підготовки школярів до тестування.
Український центр оцінювання якості освіти
Київський регіональний центр оцінювання якості освіти
Андрій Панченков, Оксана Данилейко. Актуальні питання зовнішнього незалежного оцінювання: презентація
Тетяна Дідух. Написання власного висловлення: презентація
Ольга Питюр. Польовий досвід: ЗНО з української мови та літератури: презентація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*