Майстер-клас «Розвиток критичного мислення учнів засобами читання та письма»

7 грудня 2016 року відбувся майстер-клас «Розвиток критичного мислення учнів засобами читання та письма» для вчителів російської мови.
Під керівництвом майстра Інни Михайлівни Халабаджах, учителя російської мови та зарубіжної літератури НВК «Міцва-613» Голосіївського району, учасники майстер-класу розглянули моделі уроків російської мови в технології розвитку критичного мислення засобами читання та письма. Під час роботи в групах учителі, виконуючи завдання, опанували такі методичні прийоми технології «ЧПКМ»: інсерт, ментальна карта, читання з паузами, кластер.
І.М.Халабаджах. Формування критичного мислення учнів як засіб розвитку творчої особистості: презентація
І.М.Халабаджах. Формування критичного мислення учнів: текст виступу
І.М.Халабаджах. Формування критичного мислення учнів: матеріали для практичної роботи

One Response to Майстер-клас «Розвиток критичного мислення учнів засобами читання та письма»

  1. Avatar Ганна Гмиря сказав:

    Дякую Інні Михайлівні за чудові та цікаві матеріали з формування критичного мислення.Використання різноманітних освітніх технологій допомагає вчителю підвищити мотивацію учнів, більш раціонально побудувати процес навчання й таким чином досягти більш гарантованих результатів педагогічної діяльності. Це й зумовлює необхідність для вчителя самому постійно вчитись, творити й розвиватись. Головним у навчальному процесі стає переорієнтація з пасивних форм навчання на активну творчу працю. Однією з таких технологій, що допомагає учню не тільки засвоїти певний обсяг знань, а й сприяє розвитку його особистісних якостей, є технологія формування та розвитку критичного мислення. І хоча ця технологія використовується вже більше 10 років, автор матеріалів поділилася дуже цікавими й грунтовними напрацюваннями, які вважаю для себе дуже корисними. Ще раз дякую!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*