IV Робоча нарада з питань апробації та впровадження курсу «Культура добросусідства» в навчальних закладах України

З 2014 року освітяни Києва мали можливість долучитися до апробації інтегрованого курсу виховної спрямованості «Культура добросусідства».
3–5 листопада 2016 року в м.Ірпінь, Київської області було проведено IV Робочу нараду педагогів-представників 9 регіонів: Донеччини, Закарпаття, Київщини, Луганщини, Львівщини, Одещини, Харківщини, Херсонщини та Чернівеччини. Захід відбувся за участю посла Королівства Норвегії в Україні пана Уле Тер’є Хорпестада.
Учасники наради обмінялися інформацією про свої досягнення в апробації курсу. Особливо важливою була можливість обговорити особливості організації виховної діяльності на різних етапах навчально-виховного процесу – від дошкілля до старшої школи.
Лариса Кравчук. З досвіду апробації інтегрованого курсу виховної спрямованості «Культура добросусідства» у ДНЗ та ЗНЗ І ступеня м.Києва
Світлана Савченко. З досвіду апробації інтегрованого курсу виховної спрямованості «Культура добросусідства» у ЗНЗ ІІ–ІІІ ступенів м.Києва
Олена Бояковська. Планування тематичного тижня «Добрі справи»
Лист Міністерства освіти і науки України від 12.07.2016 №1/11-9216 «Про впровадження курсу «Культура добросусідства» (частина 1), (частина 2)
З основною доповіддю про апробацію курсу в Україні в 2015-2016 рр. виступила керівник проекту Маргарита Араджионі. Основні результати психолого-педагогічного спостереження прокоментувала Ірина Брунова-Калісецька.
Від міста Києва в нараді взяли участь Лариса Кравчук, завідувач науково-методичного центру дошкільної та початкової освіти ІППО Київського університету імені Бориса Грінченка; Олена Таран, методист науково-методичного центру дошкільної та початкової освіти; Ольга Дудар, доцент кафедри методики суспільно-гуманітарної освіти та виховання; Тетяна Свирська, завідувач науково-методичного центру гуманітарної освіти та виховання; Світлана Савченко, методист науково-методичного центру гуманітарної освіти та виховання; Вікторія Баранівська, психолог СШ №85 Голосіївського району; Оксана Матвєєва, вчитель початкових класів ЗНЗ №250 Деснянського району; Людмила Сєдих, учитель початкових класів НВК №39 Деснянського району; Олена Бояковська, вихователь-методист ДНЗ №33 Святошинського району.
Про перебіг апробації курсу «Культура добросусідства» в ДНЗ і ЗНЗ м.Києва учасників наради ознайомили працівники ІППО КУ імені Бориса Грінченка Лариса Кравчук та Світлана Савченко. Своїми практичними наробками поділилися Олена Бояковська (розповіла про планування тижня «Доброта»); Оксана Матвєєва (презентувала роботу за темою «Всі ми рівні, всі ми різні»); Людмила Сєдих (показала фрагмент заняття «Роль гри у формуванні культури добросусідства»); Вікторія Баранівська (представила майстер-клас «Толерантність як умова уникнення конфлікту»).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*