Особливості ЗНО – 2017

Зовнішнє незалежне оцінювання у 2017 році проходитиме з 12 навчальних предметів: української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, російської та французької мов. Кожен учасник матиме право виконати сертифікаційні роботи не більше ніж із чотирьох навчальних предметів.
Результати зовнішнього незалежного оцінювання із трьох навчальних предметів зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію за освітній рівень повної загальної середньої освіти для випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2017 року. Так, майбутні випускники складатимуть українську мову і літературу (українську мову), математику або історію України (період XX – початок XXI століття), а також один навчальний предмет за вибором випускника.

Предмет Дата проведення
Українська мова і література 23 травня 2017 р.
Іспанська мова 25 травня 2017 р.
Німецька мова 25 травня 2017 р.
Французька мова 25 травня 2017 р.
Англійська мова 29 травня 2017 р.
Математика 31 травня 2017 р.
Історія України 02 червня 2017 р.
Російська мова 06 червня 2017 р.
Біологія 08 червня 2017 р.
Географія 12 червня 2017 р.
Фізика 14 червня 2017 р.
Хімія 16 червня 2017 р.

Реєстрація для участі в ЗНО триватиме з 6 лютого до 17 березня 2017 року. Вносити зміни до реєстраційних даних учасники зовнішнього незалежного оцінювання зможуть до 31 березня 2017 року.

Запрошення-перепустки для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, у яких зазначатиметься час і місце проведення тестувань, будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників до 28 квітня 2017 року.

Інформація про результати основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з усіх навчальних предметів буде розміщена на інформаційних сторінках учасників до 23 червня 2017 року (українська мова і література, іноземні мови, математика – до 15 червня, історія України, біологія, російська мова – до 19 червня, географія, фізика, хімія – до 23 червня).

Оскільки державна підсумкова атестація (ДПА) відбуватиметься у формі ЗНО, то для визначення оцінки за іспити ДПА зараховуватимуться результати всіх виконаних завдань або частини виконаних завдань сертифікаційної роботи з ЗНО. Яка частина завдань ЗНО буде зараховуватись для визначення оцінки ДПА залежатиме від конкретного навчального предмета. Так, сертифікаційні роботи з української мови і літератури, а також з історії України, міститимуть субтест, за результатами виконання якого, випускники 2017 року отримають оцінки за ДПА. Для української мови – це завдання частин «Українська мова» і «Власне висловлення», для історії України – «Історія України ХХ – початку ХХІ ст.».

Для визначення результатів ДПА з іноземних мов, а також з математики, зараховуватиметься частина завдань сертифікаційної роботи зовнішнього незалежного оцінювання. Щодо інших навчальних предметів: російської мови, географії, хімії, фізики, біології, – то оцінка за державну підсумкову атестацію визначатиметься за результатами виконання всієї сертифікаційної роботи.

Наказ Міністерства освіти і науки України від 27 липня 2016 року № 889 «Деякі питання проведення в 2017 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*