14 жовтня – свято Покрови Божої Матері

Як відомо, в українській традиції Покрова тісно пов’язується із ідеями захисту від ворогів: згідно з літописом, князь Ярослав Мудрий віддав Київ і всю Русь під покров Божої Матері. Церква Покрови Пресвятої Богородиці була головною на Запорізькій Січі, а 14 жовтня – одним із найважливіших днів для козаків: цього дня вони проводили ради, на яких обирали гетьмана або кошового отамана.
Президент України Петро Порошенко «з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості» установив свято – щороку, 14 жовтня, в день Покрови Пресвятої Богородиці, УПА та українських козаків, відзначати й День захисника України.
Дорогі співвітчизники! Прийміть щирі вітання зі святом, що уособило доблесть і героїзм усіх поколінь нашого народу, оборонців та визволителів рідної землі. З Днем захисника Вітчизни!
Цього дня в загальноосвітніх навчальних закладах проводять уроки мужності, спортивні змагання, інтелектуальні ігри, конкурси та інші виховні заходи, присвячені цій даті.
Г.В.Лінчевська, О.В.Дудар. Орієнтовний сценарій виховного заходу, присвяченого Дню українського козацтва та захисника Вітчизни для учнів 8-10 класів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*