Методична конференція для вчителів трудового навчання (технологій)

25 серпня 2016 року в ІППО Київського університету імені Бориса Грінченка для методистів РНМЦ, голів РМО вчителів трудового навчання, учителів-методистів, старших учителів трудового навчання було проведено методичну конференцію «Формування гармонійної особистості засобами технологічної освіти».
З доповіддю «Формування навичок творчої діяльності, творчого та креативного мислення в процесі вивчення проектних технологій (за чинними навчальними програмами)» виступив С.І.Назаров, методист НМЦ природничо-математичної освіти і технологій. У виступі Н.І.Боринець ішлося про використання у викладанні трудового навчання (технологій) інноваційних педагогічних технологій.
Н.І.Боринець. Інноваційні педагогічні технології у викладанні трудового навчання (технологій) як засіб формування гармонійної особистості: презентація
С.І.Назаров. Формування та розвиток навичок творчої діяльності, творчого та креативного мислення в процесі вивчення проектних технологій (за чинними навчальними програмами): презентація
І.Ю.Ходзицька. Про підручник «Трудове навчання. 8 клас (обслуговуючі види праці)»: презентація
Л.М.Рак. Методичні матеріали для вчителів на сторінках фахових видань: презентація
С.І.Назаров. Підвищення кваліфікації педагогічних працівників м.Києва в 2016-2017 н.р.: презентація
А.І.Терещук, завідувач кафедри технологічної освіти Уманського ДПУ імені Павла Тичини, доктор педагогічних наук, професор, зупинився на ролі змісту підручників із трудового навчання у формуванні гармонійної особистості, а також особливостях використання інноваційних педагогічних технологій у викладанні трудового навчання, зокрема проектної технології.
І.Ю.Ходзицька грунтовно ознайомила учасників конференції із підручником «Трудове навчання. 8 клас (обслуговуючі види праці)», звернувши увагу на його особливості та відмінності від підручників інших авторських колективів.
Л.М.Рак яскраво продемонструвала доробок фахового видання для вчителів трудового навчання, презентувавши матеріали не тільки для проведення уроків, а й позакласних заходів із предмета.
Зміни у формах організації підвищення кваліфікації педагогів у 2016-2017 навчальному році, про які розповів С.І.Назаров, викликали у вчителів багато запитань.
Перед початком методичної конференції відбулося відкриття традиційної виставки «Творчі здобутки вчителів трудового навчання». Члени журі під головуванням заступника директора ІППО з навчально-методичної роботи О.В.Кочерги оглянули експонати та визначили найкращі роботи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*