21 травня – День Європи в Україні

Відзначення Дня Європи в нашій державі – підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями. Гасло «Ми йдемо в європейський дім» означає будівництво Української держави на принципах європейської демократії та політичної культури із дотриманням засад української духовності й моралі. Проявляючи самоповагу й рішучість, Україна зможе посісти гідне місце в Європі, стати істинно європейською країною.
Головна мета виховних заходів у рамках відзначення Дня Європи – утвердження спільних європейських цінностей: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права. У школі такими заходами можуть бути тематичні уроки, виховні години «Відкрий Європу для себе», «Світ відкриває Україну»; години спілкування «Що я знаю про Європу», «Європа – наш спільний дім»; віртуальні подорожі столицями європейських країн; конкурси читців західноєвропейської поезії та екскурсоводів віртуальними виставками картин славетних західноєвропейських художників; конкурси класних веб-сторінок і стіннівок «Україна – держава європейська».
Вікіпедія: День Європи
Сайт Департаменту освіти і науки, молоді і спорту КМДА: День Європи в Києві на Михайлівській площі: 21-22 травня Київ стане епіцентром справжнього європейського свята

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*