Семінар з питань навчально-методичного супроводу викладання трудового навчання у 8-х класах ЗНЗ

12 травня 2016 року в ІППО КУ імені Бориса Грінченка відбувся семінар «Навчально-методичний та інформаційний супровід викладання трудового навчання у 8-х класах ЗНЗ (за новим Державним стандартом освіти)» для методистів із трудового навчання РНМЦ і голів РМО вчителів трудового навчання (обслуговуючі види праці).
Учасники заходу ознайомились зі змістом блоку 2 «Технологія виготовлення швейного виробу» (блок для дівчат) та блоку 3 «Технологія виготовлення виробів інтер’єрного призначення» (блок для класів, які не поділяються на групи хлопців і дівчат) програми з трудового навчання для учнів 8 класів, особливостями календарно-тематичного планування занять за блоками; із методичними підходами до реалізації проектно-технологічної діяльності у варіативній складовій програми для 7(8) класів; отримали інформацію про методичні матеріали на допомогу вчителям, які викладають предмет у 8 класі.
Особлива увага була приділена змінам у програмі для учнів 8 класу.
Н.І.Боринець. Упровадження в 8 класі програми з трудового навчання (за новим Державним стандартом базової та повної загальної середньої освіти, зі змінами): презентація
І.Ю.Ходзицька. Про підручник з трудового навчання для 8 класу: презентація
Учасники семінару зустрілися з керівником творчої групи зі створення підручника для дівчат 8 класу І.Ходзицькою, яка ознайомила педагогів із концепцією навчальної книжки, особливостями її структури та змісту. Голови РМО високо оцінили як попередні підручники цієї творчої групи (5, 6, 7 класи), так і підручник для 8 класу, який містить програмовий матеріал двох блоків: блоку 2 (для дівчат) і блоку 3 (для змішаних класів). Цінним є те, що автори підручника розглядають передбачені блоком 3 «Технологія виготовлення виробів інтер’єрного призначення» «універсальні» об’єкти праці, які не мають явно вираженого поділу на «дівчачі» та «хлоп’ячі» – їх можуть виготовляти як дівчата, так і хлопці.
Голови РМО отримали вичерпну інформацію щодо упровадження у 8 класі програми з трудового навчання (за новим Державним стандартом освіти, зі змінами).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*