Круглий стіл з питань упровадження інклюзивної освіти в Києві в контексті сучасних реформ

15 березня 2016 року в ІППО КУ імені Бориса Грінченка відбувся Круглий стіл «Упровадження інклюзивної освіти в місті Києві в умовах сучасних реформ». Захід організований Департаментом освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради спільно з Науково-методичним центром інклюзивної освіти ІППО та Київською психолого-медико-педагогічною консультацією (КПМПК).
Мета Круглого столу – обговорення й усунення перешкод на шляху впровадження інклюзивної освіти в м.Києві в умовах сучасних реформ, зокрема в умовах децентралізації управління. Йшлося також про необхідність координації ресурсів.
У заході взяли участь заступники начальників управлінь освіти районних у місті Києві державних адміністрацій з питань дошкільної та загальної освіти, спеціалісти з питань інклюзивної освіти районних у місті Києві державних адміністрацій, представники науково-методичних центрів/кабінетів районних у місті Києві державних адміністрацій, та представники психолого-медико-педагогічних консультацій районних управлінь освіти.
Програма Круглого столу
Лист МОН України №1/9–539 від 08.08.2013 року «Про організаційно-методичні засади забезпечення права на освіту дітям з особливими освітніми потребами»
Н.В.Заєркова. Навчальні програми для педагогів з урахуванням особливостей роботи в інклюзивному освітньому середовищі: презентація
Інклюзивна освіта: база даних освітніх, медичних і соціальних послуг
Міжнародний досвід: Кодекс практики для всіх, хто працює з дітьми з особливими освітніми потребами (Великобританія)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*