Семінар у рамках навчального проекту «Доступна освіта для дітей з аутизмом»

23 лютого 2016 року в рамках навчального проекту «Доступна освіта для дітей з аутизмом» було проведено навчально-практичний семінар «Класний менеджмент».
Навчальний проект розпочатий на початку 2015-2016 навчального року науково-методичним центром інклюзивної освіти ІППО КУ імені Бориса Грінченка спільно з лабораторією інклюзивної освіти Інституту спеціальної педагогіки НАПН України та громадською організацією «Маленький принц» (організація батьків дітей з аутизмом).
Мета проекту – налагодження безперешкодного освітнього процесу, в тому числі організація наступності між дошкільною та початковою освітою для дітей з аутизмом.
За час проекту була організована група педагогів дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів м.Києва, які працюють із дітьми з аутизмом. Для педагогів була розроблена програма тренінгів і наставницької підтримки, що надавалася протягом навчального року силами методистів НМЦ інклюзивної освіти.
Семінар «Класний менеджмент» був проведений на базі дошкільного навчального закладу №611 Оболонського району Києва.
Учасники семінару ознайомилися з роботою логопедичних груп навчального закладу, поспілкувалися з учителем-логопедом та вихователем-методистом.
Було представлено такі практичні напрацювання:
– використання інструкцій для дитини з аутизмом у формі візуального супроводу;
– оформлення «Куточка для батьків» у кожній групі дошкільного навчального закладу;
– ефективність використання зошита «Взаємозв’язок учителя-логопеда та вихователя».
Метою практичних семінарів другої сесії проекту «Доступна освіта для дітей з аутизмом» є реалізація здобутих знань у практичній діяльності загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*