Музейна педагогіка формує повагу до української культури

Музей – не лише місце збереження й накопичення скарбів культури, а й надзвичайно ефективний засіб навчання й виховання. Одне з основних завдань музейної педагогіки – формування цікавості й поваги до української культури. Цю істину вкотре підтверджує проведення різних за формою і змістом музейних занять, що стало можливим завдяки співпраці ІППО КУ імені Бориса Грінченка з відділом науково-освітньої роботи Національного музею українського народного декоративного мистецтва.
Майстер-класи Національного музею українського народного декоративного мистецтва
Тетяна Мялковська – художниця, керівник арт-студії «П’ятірня»: відео (20 хв.)
Особливо цікавим виявилося заняття, проведене 24 січня 2015 року художницею Тетяною Мялковською, виставку творів якої відкрито у стінах Музею.
Кожен зі школярів – учасників майстер-класу під вправним керівництвом художниці зобразив на дошці свого янгола. Спробувавши свої сили, кожен школяр не лише впевнився у власних творчих здібностях – він інакше почав сприймати сучасне українське мистецтво.
Пані Тетяна Мялковська продемонструвала, що значить бути справжнім педагогом. Неталановитих дітей не існує, – переконана художниця. Чіткі пояснення, цікаві розповіді про призабуті народні традиції та обряди, іскрометний гумор, уважне ставлення до всіх учасників дійства зачаровують.
Представлені в експозиційних залах мистецькі твори багатьох надихають на творчі пошуки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*