29 січня – День пам’яті героїв Крут

В історії кожного народу є свої «триста спартанців» – герої духу, що за найтрагічніших обставин не зійшли зі шляху боротьби за свою Батьківщину. Саме такими були учасники бою під Крутами. Поет О.Варавва писав про них: «Триста їх, як цвіт рясний, весняний, в снігових заметах залягло: в їх серцях одне палке бажання й в лютий холод полум’ям цвіло…»
Вікіпедія: Бій під Крутами
Бій під Крутами: відео (14 хв.)
Україна: забута історія – Крути – Молода Кров: відео (42 хв.)
Пам’яті Героїв Крут присвячується: відео (7 хв.)
Подвиг юнаків, які загинули в нерівному бою з ворогами, залишиться в народній пам’яті. Це не тільки символ мужності, стійкості всіх поколінь українців, а й урок для політиків. Лише спільними зусиллями можна будувати незалежну Україну. Не нищити, а творити й примножувати, щоб розквітала наша земля чесною працею, щоб мирним, заможним і щасливим було життя. «Любіть Україну, козацькі сини, вона в нас, як мати, єдина. Любіть Україну, шануйте її, і з вами вона не загине» (Василь Криволап).
День битви під Крутами – 29 січня – проголошено Днем Скорботи. Тож запалімо свічки в пам’ять і загиблих під Крутами юнаків, і інших воїнів, що віддали своє життя в боротьбі за утвердження Незалежної України.
Слава Україні! Героям слава!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*