У рамках тижня правових знань проведено семінар

10 грудня світова громадськість відзначає День прав людини.
9 грудня 2014 року в рамках тижня правових знань у гімназії №283 було проведено міський науково-практичний семінар «Системно-цільовий підхід в організації правоосвітньої та правовиховної роботи». Захід організовано кафедрою методики суспільно-гуманітарної освіти та виховання ІППО КУ імені Бориса Грінченка та Управлінням освіти Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації.
У семінарі взяли участь працівники Департаменту освіти та науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, Головного управління юстиції у м. Києві, Конгресу національних громад України, ІППО КУ імені Бориса Грінченка, методисти РНМЦ, голови методичних об’єднань, учителі історії та правознавства.
Сайт Департаменту освіти та науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації: про семінар
Програма семінару
Н.В.Шумякова. Науково-методичне забезпечення системи правової освіти та виховання в навчальних закладах Деснянського району: презентація
А.Б.Усата. Роль учнівської правозахисної організації «Нумо, браття!» у формуванні в учнів ідентичності та почуття власної гідності: презентація
О.В.Качур. Психологія правової освіти: презентація
Було виголошено й обговорено низку доповідей і повідомлень, проведено кілька майстер-класів. Учасників семінару ознайомили з передовими системними технологіями, моделями, оптимальними формами і методами організації правової освіти та виховання підростаючого покоління.
Учасники семінару ознайомилися з мандрівною, а нині розміщеною в будівлі гімназії №28 виставкою «Кожен має право знати свої права». Експозиція виставки включає цікаву, по-сучасному викладену інформацію про походження прав людини, людську гідність, основні ознаки прав людини, заборону дискримінації, критерії правомірності обмежень прав людини, демократію, правову державу та зміст стандартів окремих прав і свобод. Таке компонування інформації сприяє приверненню уваги до проблем, пов’язаних із правами людини, допомагає мобілізувати місцеві громади на допомогу офіційній освіті. Екскурсії проводять молоді гіди, учні-старшокласники спеціалізованих шкіл №250 і №23 Деснянського району, переможці та лауреати міського огляду-конкурсу на кращу організацію системи правової освіти і виховання в навчальних закладах.
Відбулося нагородження педагогічних колективів – переможців огляду-конкурсу на кращу організацію правової освіти та виховання в загальноосвітніх навчальних закладах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*