Визначено дату та умови проведення ДПА у формі ЗНО з української мови і літератури

18 листопада 2014 року на селекторній нараді, що відбулась у режимі конференц-зв’язку, заступник Міністра освіти і науки Павло Полянський та директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук поінформували освітян про проведення в 2015 році державної підсумкової атестації з української мови та літератури у формі зовнішнього незалежного оцінювання. ДПА з інших двох предметів (математики або історії і третього предмета на вибір учня) школа проводитиме для одинадцятикласників за самостійно розробленими завданнями, оскільки жодних збірників завдань видаватися більше не буде.
Сайт МОН України: Оголошено дату та умови проведення державної підсумкової атестації у формі ЗНО з української мови і літератури
Затверджено нові програми ЗНО на 2015 рік
Сайт УЦОЯО: Про структуру сертифікаційних робіт базового та поглибленого рівнів з української мови і літератури та математики


На своїй сторінці у Facebook директор УЦОЯО повідомив, що тест із української мови та літератури складатиметься з двох частин: “Базовий рівень” і “Поглиблений рівень”. “Базовий рівень тесту будуть складати всі абітурієнти незалежно від того, на яку спеціальність вони вступатимуть. Також базовий рівень тесту складатимуть усі випускники загальноосвітніх навчальних закладів як ДПА. З цією метою (для ДПА) у тесті базового рівня будуть визначені завдання лише з української мови”, – зазначає І.Лікарчук.
Поглиблений рівень тесту з української мови та літератури складатимуть абітурієнти, які вступатимуть на спеціальності, для яких поглиблений рівень вимагатимуть Правила прийому до конкретного університету.
Тестування відбуватиметься не в школах, де навчаються майбутні абітурієнти, а в пунктах тестування.
І.Лікарчук: ЗНО лишається важливим чинником вступу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*