МОН України презентувало проект Концепції розвитку освіти до 2025 року

Освіта – один із основних важелів цивілізаційного поступу та економічного розвитку держави. Міністерство освіти і науки України презентувало проект Концепції розвитку освіти на період 2015-2025 років. Документ буде схвалено після процедури громадського обговорення.
Першим напрямом Концепції розвитку освіти є приведення структури освіти у відповідність до потреб сучасної економіки та інтеграції України в європейський економічний та культурний простір.
Зокрема, передбачається привести у відповідність із типовими європейськими нормами загальну тривалість навчання в школі (12 років) та тривалість навчального року.
Другим напрямом Концепції розвитку освіти є реформування змісту освіти. Планується розробити й запровадити впродовж 2015 – 2017 років національний курикулум для 12-річної школи. Запровадити єдині стандарти/індикатори знань, умінь і навичок в галузі ІКТ для учнів та викладачів – сумірних із міжнародними показниками: PISA in computer skills, індустріальні міжнародні тести Microsoft Certified Educator тощо.
Одним із пріоритетів Концепції розвитку освіти є забезпечення рівного доступу до якісної освіти всім громадянам України та перетворення освіти на соціальний ліфт.
Проект Концепції розвитку освіти на період 2015-2025 років

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*