30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек

Нині бібліотечна сфера переживає непрості часи: популярність «паперової» книжки применшують сучасні технології. Проте немає сумніву, що ключем до споконвічної мудрості та досвіду попередніх поколінь залишатиметься друкована книга. А головним провідником у світ знань був, є і буде бібліотекар.
Сердечно вітаємо бібліотечних працівників із чудовим професійним святом! Зичимо миру, здоров’я, успіхів, добра й любові.
Послугами книгозбірень користуються понад 17490 тисяч читачів. Бібліотек налічується близько 40 тисяч. Кількість бібліотечних працівників у сучасній Україні перевищує 52 870.
С.В.Івкіна. Кличу в свою професію: есе
Українська бібліотечна асоціація (УБА)
Бібліотеки Києва
Аптека для душі: блог для учнів, їхніх батьків, бібліотекарів

Афоризми

Бібліотека – це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність. Пам’ятаймо, що в давнину бібліотеку називали «дім життя», «притулок мудрості», «аптека для душі». (В.Сухомлинський).

Бібліотеки – це скарбниці всіх багатств людського духу. (Г.Лейбніц).

Бібліотека – то не тільки книга. Передовсім це колосальний концентрат спресованого часу, поєднання тисячоліть людської думки. (М.Шагінян).

Там, де процвітають бібліотеки, там мир і благодать, повага до людства й успішне вирішення найважчих соціальних проблем. (М.Реріх).

Заходячи до бібліотеки й зачиняючи за собою двері, я відсторонююся від жадібності, самолюбства, лінощів та всіх інших вад, джерелами яких є неуцтво, ледарство й меланхолія; я занурююся в лоно вічності серед дивовижних авторів – із такою гордістю, із таким почуттям задоволення, що готовий жаліти всіх бундючних і багатих панів, яким таке щастя недоступне. (Г.Гейнзіус).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*